VELKOMMENRelated Posts with Thumbnails

lørdag 13. mars 2010

Påske egg verkstedEndelig helg og kos med familien! Storesøster elsker å dekorere egg, helst med sterke farger og masse mønster. I helga skal vi lage (litt mer diskré) egg med forskjellige mønster.

Noen egg knyter vi forskjellige blonder rundt. Andre får garn snurret rundt seg. Tenkte dessuten å prøve noen av Storesøsters klistremerker. Se hvordan Martha Stewart gjør det her


Vi bruker farger vi lager selv (da kan vi også dekorere egg vi skal spise uten at det gjør noe)
De forskjellige fargene får du ved å blande:

Rosa: 1 kopp Rødbete juice og 1 ss eddik.

Lilla: 1 kopp druesaft og 1 ss eddik

Brun: 1 kopp sterk kaffe og 1 ss eddik

Blå: Kutt 1/4 hode rødkål i biter. Legg kålen i 4 kopper kokende vann. Rør inn 2 ss eddik. Avkjøl til romtemperatur og fjern kålen.

Blå-grå: Bland 1 kopp frosne blåbær med 1 kopp kokende vann. Bring til romtemperatur. Fjern blåbærene.

Mørk rosa: Kutt 1 rødbete i biter. Legg bitene i 4 kopper kokende vann. Rør inn 2 ss eddik. La den avkjøles til romtemperatur. Fjern rødbetene.

Gul: Fjern skallet fra 1 appelsin. Legg skallet i 4 kopper kokende vann. Rør inn 2 ss eddik. La den avkjøles til romtemperatur. Fjern appelsinskallet.
Fra et tidlig tidspunkt, har egget vært ansett å være den viktigste symbol på gjenfødelse. Derfor har egget blitt mye å se i påsketiden.

Ha en fin førpåskehelg ;)


Klem Marianne

2 kommentarer:

  1. hei Marianne:) Jeg er så imponert over deg, og hjemmesiden din. Det er rett og slet kos å sitte her å se på bildene dine. Det er ikke mange ting som får meg til å skrive så mye som jeg har gjort nå;) Jeg og Mathea er klar for å gå tur igjen, så vi sees snart. Klem

    SvarSlett
  2. Så koselig å høre, Trude! Prøver å legge ut litt hver dag, men ikke alltid tiden rekker til :) Blir gjerne med på tur! Vi prates, Klem Marianne

    SvarSlett

Blogglisten