VELKOMMENRelated Posts with Thumbnails

mandag 3. mai 2010

Stiklinger og priklinger og supert "jordtips"!!!

I dag har jeg priklet og tatt stiklinger til årets hage. Kosejobb spør du meg, men enda mer kos hadde det nå vært hvis jeg kunne gjort det i ett lite drivhus! (Det står øverst på listen til min 30 års dag, Kjære...) Nå er det bare å glede seg til pelargonier, petunia og tomater kommer frem!

Det finnes mange oppskrifter på hvordan man skal ta stiklinger av pelargonier. Min oppskrift er enkel og grei; Kutt ett rent snitt av ett godt stiklingemne og fjern blomstene. Putt i jorden. Hold fuktig. Og så kan du sette deg ned å vente på at en ny og vakker planter vokser til. Dette virker så og si alltid, så syns ikke det er noe vits med så masse dikkedarier ;o)
Så har jeg ett supert tips for oss som ikke gidder/klarer å vanne hver dag!


Tips!

Legg en barnebleie i vann til den har sugd til seg så mye vann den klarer (overraskende mye!)Sprett deretter opp bleien og grav ut all "geleen."Denne geleen er, som du nå sikkert har skjønt superabsorberende. Så hvis du blander denne inn i jorda, som du har i pottene dine vil jorda holde bedre på fuktigheten. Dermed slipper du unna med MINDRE vanning!!!Og det er vi vel ikke lei oss for? Det finnes også slik gelé å få kjøpt på hagesenterne, men de er betraktelig dyrere. (En bleiepakke i minste strl får du ned i 20.-! Og en slik pakke holder sikkert til en hage!) Dessuten er det jo flere av oss som har bleier i hus!


Da gjenstår det bare å ønske alle god natt!

Klemmer, Marianne

2 kommentarer:

  1. For ett smart tips...dette likte jeg, og bleier har jeg nok av i hus,hihi..klems...

    SvarSlett
  2. Takk for bleietipset!!

    SvarSlett

Blogglisten