VELKOMMENRelated Posts with Thumbnails

torsdag 6. mai 2010

Uteplassen vårNib har i disse dager en utfordring om å vise uteplassen sin. Jeg må ærlig inrømme at uteplassen ikke er tatt ordentlig i bruk enda i år, men en utfordring må man jo ta. Planene for utearealet er ihvertfall ganske klare. Det er mye som skal gjøres. Huset er bare 5 år gammelt og hagen har blitt til litt etter litt i løpet av disse årene. Jeg syns det har vært greit å bo seg litt til,  og etthvert funnet ut hvor ting passer og hva man trenger (eller nødvendigvis ikke trenger, men bare har lyst på.)
Sommerplantene får komme ut å lufte seg de dagene det er vær til det. De trenger litt herding før de blir satt ut "for godt".  Når ikke pelargoniene sitter på benken gjør jeg det...med en kaffekopp i hånda og storesøster som underholderske ;o)
Her blir det tilbrunget mang en middag med venner og familie. Det skal bli ekstra koselig her nå vegetasjonen får ordentlig fart på seg og hjelper oss med litt skjerming og privatliv.

På snora over benken henger urter til tørk. Flere lysglass av gamle syltetøyglass kommer nok til i løpet av sommeren. Kransene som henger på stolryggen vil nok stadig bli fornyet. Greit med en base av kvister, og så kan man heller putte inn noen friske blomster som matcher bordet rett før gjestene kommer. Jeg håper vi får gjester i fuglebadet og...av de søte små.For tiden er det bare blåveisen og en annen lilla skjønnhet (primula?) som har turt å stikke hodet frem. Men snart flommer det over av blomster i blå, lilla og rosa nyanser. Poteter er satt i plantekassene min kjære har snekret. Snart skal gulrøtter, hvitløk og brokkoli få sin egen kasse, men det er fortsatt litt tidlig. 
Jeg er så heldig å ha ett "svaberg" på tomten. Der er små groper jeg kan fylle med forskjellige fargeklatter, og av og til pynter storesøster opp med diverse kunstverk av kritt (De forsvinner (gudskjelov) fort i regnvær.) Kvistpyramidene er snart dekket med deilige erteblomster. Får ikke nok av de, for de blir stadig tatt inn i vaser. Far i huset er nok ikke like begeistret over overgangen mellom bed og gressplen, som jeg har laget av runde steiner. Han ville vel helst hatt en snorrett kant av belegningsstein. Men det er da så sjarmerende med det lange gresset, som overlever gressklippemassakerne og bretter seg rundt og tviholder på steinene.

I løpet av sommeren skal epletre, bringebærhekk og syrin inn i hagen. Terassen skal ferdigstilles og trapp opp til inngangspartiet skal støpes (5 år med palletrapp er lenge nok!) Og kjenner jeg meg selv rett så dukker en hel del annet vakkert opp også ;o)

 
Ønsker alle en solfyllt dag, og lykke til alle bloggere som er med i månedens utfordring!


Klem, Marianne

3 kommentarer:

 1. Hei og takk for så hyggelig kommentar! Du har virkelig en sjarmerende hage selv. Så fint å høre at du synes det er pent med litt gress rundt kantsteinene. Det er jeg helt enig i. Det bør ikke bli for strengt etter min smak.

  SvarSlett
 2. Så fint et uteområde du har:) Har veldig lyst på en hvit benk selv, er så romantisk med disse benkene synes jeg:) håper du får ei fin mai helg:)

  SvarSlett
 3. Så fin blogg du har Marianne! Detta kan du :)
  Er innom stadig ;)

  Klem Ellen!

  SvarSlett

Blogglisten