Godt bevart, dypt nedi fryseren, ligger slike kakestykker og venter på å bli spist opp. "Snekkerkake" -som Storegull kaller den. Vi klarte faktisk ikke å spise opp denne kaka i bursdagen.
Denne kaka er så mektig og usunn, at den egentlig burde vært forbudt. Tenkte jeg derfor skulle være så snill å dele oppskriften :o)
350 g smør
6 dl farin
150 g kakao
1 dl lys sirup
1/2 ts salt
6 store egg
180 g hvetemel
200 g mørk sjokolade
300 g cashewnøtter(saltede)
Krem:
5 ss peanøttsmør
6 ss smør
6 ss melk
1 ts vaniljeessens
500 g melis
Topping:
150 g cashewnøtter
karamellsaus (som til is)
Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn kakao, salt og sirup. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hvert. Tilsett mel, grovhakket sjokolade og cashewnøtter.
Hell røren i bakepapirkledd liten langpanne.
Stek på midterste rille ved 180*C i ca 45 min. (Den skal ha samme konsistens som brownies-altså best når den ikke er stekt for mye!)
Avkjøl!
Bland sammen alle ingrediensene til kremen og legg på kaken. Strø på hakkede nøtter og litt karamellsaus.
(Denne kaka er også fin å bake gluten- og/eller melkefri.)
Bon apetitt!
Marianne
Fryser du den med toppingen og alt? Tiner du den på kjøkkenbenken, eller i ovn? Sorry mange spørsmål :)
SvarSlettDet ser kjempe godt ut! Takk for at du deler oppskrift.
SvarSlettKlem Igi
Oj, den kaka ser farlig god ut...og jeg som hadde tenkt å begynne et nytt og bedre liv - uten kaker... Tror jeg må revurdere det nå ;-)Begynne slankekuren neste uke isteden, kanskje...(eller uka etter der)? Nam, nam!
SvarSlettHilsen fra
HG
Oj, den så syndig og deilig ut. Må nok bare prøve den.
SvarSlettHa en fin uke! :-)
Kaka får tine på kjøkkenbenken. Burde nok ha tatt av nøttene, men jeg håper det går :o) Med melkeallergikere i hus er det greit å ha ferdige kaker i fryseren til barnebursdager o.l. Slankerkurer utsetter vi til uka før julebordet eller bikinisesongen ;o) Vi nyyyyter heller livet!
SvarSlettMmm, den så god ut! Den oppskriften må jeg prøve ut neste gang vi baker. Takk for at du deler :)
SvarSlettKlem Tonje