VELKOMMENRelated Posts with Thumbnails

mandag 29. november 2010

OM Å VASKE NED HUSET TIL JUL
Jeg har fått inntrykk av at alle vasker ned huset til jul,
men er det virkelig slik?

Jeg må ærlig inrømme at her har det aldri blitt gjort. Vinduer blir vasket, og huset får en ordentlig grundig "helgevask." Men aldri blir gulv og tak vasket rett før jul. Tiden rekker rett og slett ikke til. Jeg syns det er så mye koseligere å bruke tiden med familie og venner, bake, strikke, pynte, pakke inn, gå på ski +++. Her i huset blir det vasket gjennom hele året, -etter behov. Adventstiden er altfor dyrbar for meg!

Jeg har dog begynt på kjøkkenet *smiler*; kjøkkenskapene har fått rene fronter, 2 vegger er tatt, listene skinner, men enda er jeg bare halvveis....etter 3 dager! Det går ikke akkurat unna med to små sjarmører i hus :o) MEN jeg har bestemt meg for at kjøkkenet skal vaskes ned i år. -Og det blir med det!

Hvordan gjør du det?
Kryss av i spørreundersøkelsen til høyre!Nå skal jeg rydde vekk skurefilla, før det bærer av sted på jobb.
Ha en strålende dag alle sammen,-med eller uten skurefille!!!!!Klemmer, MarianneBilder er lånt av microsoft.com

8 kommentarer:

 1. Det blir vel stort sett bare kjøkken og bad som bli vasket grundig her hos oss. Resten blir tatt på vanlig måte. Blir mer enn bra nok det:-)
  Klem Igi

  SvarSlett
 2. her i hus blir det mer kos også vasker vi gjent gjennom året... (har jo to hunder, en 4åring og en baby så litt grundig på man være) men det er jo veldig viktig å kose seg med familie og venner i julen også ikke minst å pleie seg selv med å gjøre de tingene vi liker å gjøre:)

  SvarSlett
 3. Det blir ikke ordentlig nedvask her heller nei...I år har jeg tatt takene, fordi det er så lenge siden sist. Så har jeg tatt badet, og har planer om å få vasket ut av kjøkkenskapene, men det får jeg se om det blir tid til...
  Har tatt en skikkelig "julevask" på stue og kjøkken (minus skapene) så blir det vanlig "helgevask" resten av gangene før jul.

  SvarSlett
 4. Jeg tror jeg har arva dette nedvaskingen av hus av mamma. Jeg føler bare at jeg må det hver jul. Pleier å starte tidlig og bare ta litt og litt om gangen. Tiden sammen med barna i helgene er "hellig" - da blir det lite av vaskinga. Da skal det bakes og finne på andre gøye aktiviteter :) Er enig med deg at denne adventstida er dyrebar og også skal nytes!
  Ha en fin kveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 5. Sier bare; nå har vi vaska golvet og vi har børi ved ... blir jo rett og slett ikke tid til hele huset. jeg tar det i ettapper, det passer meg best. Blir jo selvsagt ryddet og vasket, men jeg føler nesten at jeg heler vasker ut julen jeg når det hele er over... ??

  Klem Elisabeth

  SvarSlett
 6. Helluen Marianne;) Sant så sant at advent og førsjulstiden er hellig..derfor godt å få vasket en del før denne tiden..men jeg stod på en del de to siste dagene før søndag for ting hadde blitt utsatt og forskøvet til neste dag..slik er det jo..men synes det er morsomt at du har en avstemning på hvor mye som vaskes før jul..da trenger ikke en annen en som ikke "rekker over alt" ha dårlig samvittighet når en ser at de fleste gjør det samme som en;) Kjøkkenet er deilig å få vasket og alle gulv og dørkarmer og vinduer..men tak og vegger tar jeg litt etter som en har tid og ork;) Min svigermor sa noe fint fredag kveld da jeg stod med ansiktet ned i skurebøtta : Å vaske ned hele huset før jul er gammeldags..det er noe som er bedre å gjøre til våren..ikke midt på vinteren med 15 minusgrader ute! Nå om dagene vasker en jo egentlig litt hver dag..en gjorde ikke så ofte rent før som vi gjør nå..derfor den årlige vasken var et høydepunkt som absolutt måtte gjøres før slekt og venner skulle ta den årlige visitten til julemiddag;)

  KOS DEG DU!!! du har et nydelig hjem og en herlig blog;)
  klemmer Annveig

  SvarSlett
 7. Nei, jeg vasker ikke ned huset til jul - jeg sliter egentlig med å motivere meg til å vaske det ned noen som helst slags tid på året.

  Før jul støtter jeg meg til min egen filosofi om at julenedvask stammer fra gamledager - før ventilatorene kom inn på kjøkkenet, den gang "alle" røykte inne, og den gang man fyrte med ved eller koks året rundt......og hvorfor vaske ned før smultringbaksten? Da lukter det jo fett i hele huset etterpå, uansett ventilator eller ei :)

  Så lenge det vaskes sånn rimelig jevnt og trutt gjennom året, så holder det for meg. Og så stemmer jeg for vårrengjøringsdag når været er mildere, og høysesongen for vedfyring og sterinlysbrenning er over :)

  God julenedvaskfri advent!

  Hilsen Moccamamma :)

  SvarSlett
 8. God kveld!
  Nå har jeg akkurat svart på spørreundersøkelsen din - artig:)
  Nei, jeg vasker nødvendigvis ikke NED huset til jul, men tar en ekstra omgang med kluten ja...
  Jeg stuer jo vekk litt vanlig pynt før jeg tar frem julepynten og da har jeg et tommere hus, ergo lettere og vaske:)

  Jeg vasker litt ekstra i November og i Mai, det er de to gangene i året jeg tar frem vaskemaskin, kjøleskap osv og får vasket skikkelig bak... og jeg sveiper over tak og vegger + lister... Jeg elsker og vaske, heldige meg skjønner jeg, vet det er mange som ikke liker det noe særlig:) Listevasken har jeg overlatt til minstejenta i huset i år, og det gikk strålende, vi hørte på julemusikk og koste oss sammen, og hun tjente noen kroner til jul:)

  Men jeg vasker rimelig greit gjennom hele året, så det alt for store skippertaket blir det ikke... Dessuten må det jo vaskes litt ekstra etter jul og vinter, all soten fra peis og stearin må vekk og det blir SVART vann!

  Det viktigste av alt er at alle gjør det som passer de best syns jeg... Noen har sikkert bedre tid enn andre og noen prioriterer anderledes, sånn vil det alltid være... og jeg er sikker på at alle får en like koselig jul - nedvasket hus eller ei;)

  Ha en herlig kveld og en flott, kald tirsdag i morgen ♥

  Klem Line

  SvarSlett

Blogglisten