VELKOMMENRelated Posts with Thumbnails

torsdag 9. desember 2010

TANTE RITAS KRUMKAKERJeg har prøvd noen krumkakeoppskrifter de siste årene, for krumkaker må det være til jul. Men aldri har jeg funnet den rette, -enten blir de myke, eller så blir de for søte. Men så viser det seg altså at tante sitter på den perfekte oppskrifta; -ikke for søt, og knaskende sprø :o) Takk, tante!

Oppskrift på tante Ritas krumkaker:

2 egg
2 kopper sukker
2 kopper hvetemel
2 kopper potetmel
2 kopper melange
2 kopper vann

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett det og resten av ingrediensene i eggedosisen. La røra stå og svelle minst én time.
I dag har vi hatt bakedag med barnas mormor, tante, oldemor og grandtante. Serinakaker, Sarah Berhard, marsipan og krumkaker.

Oppskrift på Sarah Berhard kakene finner du her. De er gluten og melkefrie, og suverene å ha i fryseren til uventede besøk ;o)Hvordan er det med dere, -baker dere 7 slag?


Klemmer, Marianne

5 kommentarer:

 1. Mmmmmm :-) Tenk å bake alt selv, jeg er imponert!

  SvarSlett
 2. Hei.

  7 slag?? Nope. Skulle bake noe, men nå har jeg fått 3 slag som andre har bakt til meg. I tillegg har jeg kjøpt pepperkaker og punsjekuler. Så da holder det i massevis. Det skal jo spises opp også.

  Godt å se at noen fortsatt har lysten vedlike.

  KLEM Mona C

  SvarSlett
 3. Så go Sarah Bernard kakene såg ut!! Yummy ;o)=
  Baker ALLT selv, nja...lussekatter og pepperkaker, litt julegotter o så har jeg kjøpt lefser.
  Det er nokk for oss, ikke det at vi kunnet spise mere, men som Mona Christin skrev "det skal jo spises opp også"
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 4. Sarah Bernard kakene så nydelige ut. Lenge siden jeg har laget det.
  Ellers, jo her går det i 7 slag - minimum. Vi er glade i å bake, også deler vi heller ut litt, slik at det blir spist også.
  Ha en flott adventshelg

  SvarSlett
 5. Mmmmm...De sarah bernhard kakene så digg ut,disse må jeg prøve å lage,har alltid trodd det var så vanskelig å lage dem,men greit når en kan kjøpe ferdig deig:)Jeg er ikke så veldig gla i å bake,men noen sorter blir det nå til jul alikevel:)Ha en flott helg.Klem Caroline

  SvarSlett

Blogglisten