VELKOMMEN







Related Posts with Thumbnails

torsdag 10. februar 2011

HATER DU GJÆRBAKST?




Nå er det Lillegull som er syk, så vi har tilbragt dagen hjemme mens Storegull har vært på karneval i barnehagen. Jeg må inrømme at dagen blir litt lang når det eneste Lillegull vil er å sitte på fanget.
Så imens Lillegull sov lagde mamma kanelsnurrer. Og de får som vanlig ben å gå på.
Far i huset og Storegull goflet i seg én etter én. Og jammen ble det noen på Lillegull og meg også ;o)
Planen er hver gang å fryse ned en god porsjon boller til overraskende gjester, men det ender alltid med kulemager på alle medlemme i Blåveishjemmet....


 


Hater du gjærbakst?

Det gjorde jeg  før...
helt til jeg fikk meg en ordentlig kjøkkenmaskin, og lærte meg knepene. Det er faktisk ikke så vanskelig å lykkes med gjærbakst...
Hemmeligheten er tålmodighet!
 Elt, elt og elt ett minutt til, og hev lenge(1,5 t) og hev lenge(1 t) en gang til!




Og den perfekte grunnoppskrift for søte gjærdeiger har du i skuffen hjemme; på vaniljesukker boksen. (Jeg bruker å ta én ts ekstra med vaniljesukker, og kutter ut kardemommen.)

Når jeg baker ut deigen bruker jeg smør istedet for mel. Kanskje ikke det sundeste, men det gjør at deigen ikke blir så tørr, den holder formen bedre når man kjevler, og dessuten slipper man alt mel sølet.

Blir det bakst på deg i helgen?


En god helg ønsker jeg deg!
Klemmer,
post signature


Husk å melde deg på Give away her!


10 kommentarer:

  1. Hei Marianne
    Ja, jeg er en av de som ikke helt liker dette med gjærbakst :) får det liksom ikke til… Det er ikke det første jeg baker, men jeg gir meg ikke ;) Kanelsnurrene dine så himmelsk gode ut, ikke rart de får bein å gå på :)) og så elsker jeg kjøkkenet dit, en drøm å titte innom her… Har også meldt meg på din giveaway ღ Ønsker deg en fin fin fredag, og helg som kommer – og god bedring til din lille ღ Klem fra Mette

    SvarSlett
  2. Åh, det så godt ut!!
    Skjønner god de får bein å gå på ja :-))
    Nattaklem

    SvarSlett
  3. Mmmm Nei da! Elsker deig! (måtte bare si det;-)

    Viktig å heve deigen lenge, Spesielt andre gang syns eg.

    God morgen og god helg! Klem fra Meg.

    SvarSlett
  4. Mmmmm, DET så godt ut!!!
    Slike MÅ jeg lage i dag og skal prøve meg på oppskriften på vaniljesukkeret;)
    Og heve LENGE!

    Er som regel slik her og, at de ikke blir noe igjen til fryseren;))

    Ha en god Fredag, håper Lillegull er bedre i dag ♥

    Klem Line

    SvarSlett
  5. Heihei!
    Så nydelig ut :) Blir sjokoladefondant til gjestene mine i kveld ;)
    Men må vel bake litt til morsdag :)
    God helg da snuppelure!

    klemmer fra moi!

    SvarSlett
  6. Hmm... Nesten så jeg luktet kanelboller her nå. :o) Jeg er ikke så flink til å bake, rett og slett fordi jeg ikke syns det er så morsomt... :o) Men jeg baker med mini-jenny innimellom, og det er gøy!

    Nydelige bilder du har tatt og jeg skal sjekke ut vaniljepøsen hjemme. :o)

    God helg!
    Klem Jenny

    SvarSlett
  7. Mmm de så gode ut. :)) Har du prøvd de
    bollene det er oppskrift på på de
    røde tørrgjærpakkene? De er virkelig
    gode,anbefales. Lite tips! Lurt å
    piske et egg og ha i deigvæsken
    da blir deigen luftigere.
    God helg til deg.
    Klem fra Mette.

    SvarSlett
  8. Mmmm... kanelsnurrer! En favoritt her i heimen og!

    Jeg er så definitivt ikke redd for gjærbaksten nei, snarere tvert i mot. Her lages det boller, brød, rundstykker etc med god hjelp fra 2 kjøkkenassistenter. Som deg er jeg hjemme med syke små, så har blitt litt denne uken. Men, kanelsnurrer har det ikke blitt, enda. Men, det kan jo passe perfekt på en fredag :o)

    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  9. Mmmm, nå fikk jeg også lyst å bake boller!! Så deilige bilder:)

    Ha en super hjemme-dag.

    *Klem*

    SvarSlett
  10. Først var jeg innom en blogg med boller, så kom jeg videre til dine kanelboller. Nå begynner jeg å bli litt desperat etter fersk gjærbakst :D
    Nydelig kjøkken du har.
    God fredag.

    SvarSlett

Blogglisten