VELKOMMENRelated Posts with Thumbnails

Håndarbeid

Hekleforkortelser:

m       = maske
omg   = omgang(er)
lm      = luftmaske
st       = stav
hst     = halvstav
dst     = dobbelstav
tredst = tredobbelstav
kjm    = kjedemaske
fm      = fastmaske
lmb      = luftmaskebue

Alle masker hekles gjennom begge maskebuer (tråder) av underliggende maske hvis ikke annet er oppgitt. Det kan hekles gjennom forreste del av masken (nærmeste vannrette tråd), eller gjennom bakerste del for å oppnå spesielle virkninger.


Strikket Prinsesse pannebåndVeldig enkelt!! strikker på tvers og syr sammen til slutt. Her kan du egentlig eksprimentere litt på hvor tykt og hvor mange tagger du vil ha.

Til storesøster har jeg lagt opp 17 masker på pinne 3. Jeg øker med 1 m på den ene siden hver omg til har 26 m på pinnen. Deretter feller jeg 1 m på hver omg (på samme side) til jeg har 17 m igjen på pinnen. På denne kronen har jeg strikket 4 tagger. Prøv deg litt frem! Når jeg har sydd sammen kronen har jeg heklet en kant med kantm oppe og nede. En liten luftmaskebue på toppen av hver tagg gjør seg også ;)
Oppskrift hekleblomst

Begynn med en ensfarget blomst hvis du syns det er litt vanskelig. Hvis du vil prøve deg på den flerfargede ser du på fargen på teksten hvor jeg har byttet farge.
Hekle 4 lm og sett dem sammen til en ring med 1 kjm.


1.omg:   1 lm, 5 fm om ringen
2.omg:   *1 fm i fm fra forrige omg, 3 lm*, gjenta fra *-* totalt 6 ganger, avslutt med 1 kjm i første fm = 6 lmb (luftmaskebue.)
3.omg:   1 lm, hekle slik i hver lmb: 1 fm, 1 lm, 3 st, 1 lm, 1 fm.

De neste omgangene skal hekles på baksiden av blomsten. Hold allikevel blomsten med rette siden mot deg slik du har gjort til nå så ikke resten blir på vranga.
4.omg:  *1 fm i fm fra 1.omg, 5 lm, gjenta fra *-* totalt 6 ganger. Avslutt med 1 kjm i første fm = 6 lmb
5.omg: 1 lm, hekle slik i hver lmb: 1 fm, 1 lm, 3 st, 1 lm, 1fm. Klipp av og fest trådene.Blogglisten